maandag 24 augustus 2020

Rolstoelpad Lauwersoog

 Zondag 23 augustus 2020

Nu onze axyradius niet zo groot meer is en je toch ook graag eens wat anders loopt dan het rondje vanuit huis, over een overigens zeer mooi rolstoelpad, googleden we wat en zagen dit pad. We moesten voor een klusje in Dokkum zijn en dan is dat niet zo heel erg ver om. 

Bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer is van alles te doen. Zag er voor kinderen en vlinders zeer aanlokkelijk uit. Wij kwamen om te wandelen en zijn niet binnen geweest. Wel zag ik een toilet aan de buitenkant van het gebouw, altijd handig. 

Voor het gebouw staat een wandelboom, wij volgden de pijl en raakten vervolgens meteen de route kwijt... hoe bijzonder. Hebben daardoor een klein lusje extra gemaakt waardoor de route niet 3,1 kilometer maar 3,6 was. Nou ja, dat kan het wel hebben. 

Dan de route. Aan weerszijden van de (drukke) weg van Lauwersoog naar Zoutkamp. Twee keer oversteken dus en constant verkeersgeluiden. En wat meteen opvalt als misschien verwende rolstoelpad gebruiker van Beetsterzwaag: het is een fietspad! Daardoor op deze niet onaardige zondagmiddag druk. Wij wandelen en doen daardoor een stap opzij in het zand, maar mijn man is nog niet geheel hersteld van zijn achillesblessure en dan is dat altijd wel spannend. Voor je het weet stap je mis. Het pad is geasfalteerd / beton en dat wandelt prima. Na de tweede oversteek is het asfalt aan reparatie toe waardoor er gaten zijn ontstaan. Met een rolstoel loopt dat niet prettig. Tot onze grote schrik lopen we na een klein klimmetje (nog een aardige 'berg' met een rolstoel!) opeens tussen de auto's, de paralelweg vanaf de nabij gelegen camping / bungalowpark denk ik. Ze hebben de vaart er aardig in en omdat wij niet in de gaten hadden dat er auto's zouden rijden ging het net goed... 

conclusie: fietspad is rolstoelroute geworden. Dat is niet altijd een goede combinatie qua snelheidsverschil. 

cijfers:

verharding: 8

verkeer: 5

route: 6

omgeving: 8 

bezoekerscentrum
Bezoekerscentrum  \

Wandelboom bij het bezoekerscentrum

Duindoorn




goed verhard pad, niets mis mee

landschappelijk ook mooi, water en bomen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten