zaterdag 7 maart 2020

Jabikspaad: Wirdum - Irnsum

Zaterdag 7 maart 2020
Wirdum - Irnsum
ongeveer 14 kilometer, de stappentellers van de verschillende wandelaars waren het niet helemaal eens.








Vandaag wandelden we onze laatste etappe van dit leuke pad. Begonnen in juni 2018 wandelden we elke keer ongeveer 12 kilometer zodat zo veel mogelijk mensen mee konden wandelen. Het werd opgezet vanuit Vorming en Toerusting van de kerk van Beetsterzwaag/ Olterterp. Eerst de westroute gewandeld en vanuit daar door naar Hasselt. Enthousiast geworden (de dominee die hiermee begonnen was was inmiddels vertrokken naar Londen) ook de etappes van de oostroute nog 'gedaan'. En we gaan door hebben we besloten. September vorig jaar kwam er een wandelboekje uit van Fokko Bosker: Bonifatius kloosterpad. Het Kloosterpad was al veel ouder, van Dokkum naar Smalle Ee. Dit nieuwe boekje bestaat uit een route van Dokkum naar Wolvega en rondwandelingen langs de route. En het past mooi in het kerkelijke thema, altijd leuk.
Vandaag was het mooi weer, veel mensen waren in de tuin aan het werk of wasten de ramen, het was opvallend! Begonnen in Wirdum, vorige keer zagen we al dat hotel Duhoux s ochtends om 8.00 uur al open is, dus we konden lekker koffie drinkend wachten op de chauffeurs die de auto's naar ons eindpunt brachten. Vandaar naar Ideard, onder de A32 door, naar Reduzum waar we de kerk konden bekijken omdat er schoon gemaakt werd voor de kerkdienst van morgen. Ook in het volgende dorp, Friens troffen we de aardige en spraakzame koster die ons van alles vertelde van dit mooie kerkje op een terp. Irnsum was ons einddoel van vandaag. Het monumentje was de splitsing markeert hebben we tevergeefs gezocht. Waarschijnlijk was het tegenover het restaurant waar we tot slot een kopje soep aten. Verder was er langs de route geen horeca open. 
's Ochtends nog een bijzondere ontmoeting op snelweg A32 ter hoogte van de afslag Akkrum: was het een herdershond of toch een wolf? Ik houd het op het laatste. Met gezwinde tret haastte hij of zij zich over de vluchtstrook in zuidelijke richting. Je zit wel even raar te kijken! Toch de politie maar gebeld. Hond of wolf, hij moest natuurlijk wel van de snelweg af!


































Geen opmerkingen:

Een reactie posten