woensdag 5 juni 2019

Milseburgweg HWO 3 Fulda - Hilders





Zondag 26 mei










We verkassen deze dag naar Hilders, zoeken ons logiesadres voor na de Milseburgweg en vragen of we de auto kunnen laten staan en dat mag. We zijn mooi op tijd, dus we kunnen de bus van 10.52 halen ipv 2 uur later. Lijn 90 van Hilders naar Fulda, rijdt alleen in het weekend met een fietskar er achter. In een uur rijden we het traject waar we 4 dagen over gaan wandelen. 

Fulda is een mooie, gezellige stad met veel pleinen en terrasjes

De tuinen bij het paleis vond ik vorig jaar prachtig, dus nu weer doorheen gelopen. Fulda had ooit de Bundesgartensschau (soort Floriade maar dan leuker) en is in het openbaar groen nog altijd erg bezig met bijzondere beplanting, daar houd ik wel van!

Het lijkt de overtuin van Beetsterzwaag wel!

De Milseburgweg is 82 kilometer tot Meiningen en verdeeld in 4 dagetappes, maar dat is ons, niet meer gewend aan grote hoogteverschillen de laatste jaren, iets te gek. Daarom hebben wij de eerste 2 etappes nog weer in tweeën gedeeld. Achteraf had het ook in drieën gekund, zoals we nu ook gewandeld hebben, maar dat is thuis lastig inschatten. We zijn voor het zekere gegaan.
In Fulda logeren we in het Invite hotel, vlakbij het busstation in het centrum. Ziet er van buiten betonachtig uit maar van binnen netjes en modern. Onze kamer is op de zesde etage! We slapen hier 2 nachten omdat de logiesmogelijkheden langs de route of via telefoon / internet onbereikbaar waren (Horwieden, toen we er door wandelden zagen we dat het gesloten was, wel overal in het dorp nog reclame) of een seminarhotel is geworden waar je niet privé kunt overnachten (Fohlenweide in Hofbieber). OV is goed in de regio, dus dan maar zo.
Van de Europese verkiezingen die vandaag in Duitsland gehouden werden niet veel mee gekregen. Veel campagneborden maar nergens een stemlokaal gezien. Overwinning voor groen en hoge opkomst! Afgelopen donderdag was het stemmen in Nederland. Goede kennissen hebben voor ons gestemd.



uitzicht vanuit ons raam van het hotel in het centrum van Fulda, 's ochtends vanaf 7 uur elk kwartier een andere kerk die zijn klokken laat horen!

het station van Fulda




Geen opmerkingen:

Een reactie posten