donderdag 6 juni 2019

Milseburgweg HWO 3, Fulda - Hilders





Zaterdag 18 mei tot en met zondag 26 mei 2019









We zitten de eerste week in het noorden van de Hessische Röhn, in Wendershausen, vlak onder Tann. We hebben daar 8 nachten een huisje via www.traumferienwohnungen.de We doen het dit jaar andersom: eerst een weekje rust en dan met de rugzak. De weersverwachting is niet altijd droog en niet zo warm. Dat laatste vinden wij niet erg, onder 20 graden wandelt het het prettigst.
Net als in Bisschofsheim waar we vorig jaar september waren, in de Bayerische Rhön, zijn hier wandelingen van de Rhön club. Met cijfers en aan elkaar te koppelen. We liepen deze week een aantal: de 6 (9 kilometer vanaf ons huis), de 4 vanaf Theobaldshof, over een hoogvlakte met bloemenweides (7,5 kilometer), combinatie van 6 en 10 (4,5 kilometer), de 7 (6,5 kilometer), route 5 (in totaal 16,5 kilometer inclusief van en naar begin), combi van 8, 10 en 6 (10 kilometer) en een zelf bedachte wandeling over de Habelberg (707 meter hoog, 13,5 kilometer). We liepen deze week voor het eerst op GPS, op de telefoon. Leuk om eens te proberen en voor herhaling vatbaar. Een aantal van de Rhönclubwandelingen zijn te downloaden.




overzichtskaart met gemarkeerde wandelingen rond Tann


de Kugelbaum tussen Lahrback en Dippard









de Ulster buiten zijn oevers getreden!

een onstuimige Ulster


blik richting Thüringen

een rode wouw


toegangspoort tot de binnenstad van Tann

uitzicht op Tann






ons logies deze week, wij logeerden in het souterrain, maar dat klinkt erger dan het is, aan de achterkant van het huis.

Het gele slot van Tann waar we de Ahnensaal bezochten


beetje overkill...

sommige boerderijen hadden van deze prachtige muurschilderingen




kerk van Tann






Verder een stadswandeling in Tann gedaan, met de VVV en het slot van de familie van der Tann bekeken, althans de Ahnensaal, het slot wordt nog bewoont door verschillende leden van de familie. Rondleider was een voormalige leraar geschiedenis die vragen van onze kant (we waren met een klein groepje) lastig vond om te beantwoorden, hij was vooral bezig met zijn eigen verhaal, maar wel erg interessant, hij wist er veel van! Tann lag tijdens de DDR tijd op een steenworp afstand van de grens, er was geen grensovergang en geen werkgelegenheid. De BRD vestigde er 3 fabrieken om werkgelegenheid te verschaffen. Na de Wende zijn die verdwenen, nu zit alle werkgelegenheid in Geisa, aan de andere kant van de grens.


toegangspoort tot de binnenplaats van het slot



de gang voor de Ahnensaal (voorvaderzaal volgens mij, naar alle portretten van voorvaderen), de deur links geeft toegang tot de privévertrekken, het is een enorm gebouw!





in de kerk van Tann





net als in ons thuisdorp Beetsterzwaag had de adel het hier qua kerk ook voor het zeggen, de familie van der Tann is Evangelisch, dus de hoofdkerk ook, Lahrbach, het dichtstbij gelegen dorp is Katholiek.

één van de oudste huizen van Tann

muurwoningen

Vorig jaar starten we onze tweede West – Oost route door Duitsland (eerder liepen we de E 11 van Oldenzaal naar Berlijn en de E 10 verder naar Bad Muskau, Poolse grens) in Mainz met de Bonifatius route. Die voert tot de Dom in Fulda waar hij in 754 werd begraven na bij Dokkum vermoord te zijn. Op zoek naar een volgende wandelroute oostwaarts kwamen we uit bij de Milseburgweg, HWO 3, Fulda – Meiningen. https://www.wikiwand.com/de/Milseburgweg , https://www.thueringen-entdecken.de/urlaub-hotel-reisen/milseburgweg-135948.html


Geen opmerkingen:

Een reactie posten