zondag 7 april 2024

Bonifatius Kloosterpad Bakkeveen, van restaurant de Stripe naar camping de Oude Trambrug, tweede deel etappe 6, eerste deel etappe 7

 

Zaterdag 6 april 2024

Met uitstapje naar centrum Wijnjewoude 16.5 kilometer

Restaurant de Stripe naar camping de Oude Trambrug





Zaterdag weer een etappe gewandeld met de wandel-groep uit Beetsterzwaag (vorming en toerusting PKN Via Pacis). We liepen per ongeluk iets verder dan de bedoeling was maar het was prachtig voorjaarsweer dus we hadden geen klachten. Ik had de kerk in Wijnjewoude gevraagd voor een uitleg, niet goed gekeken, het was ongeveer een kilometer van de route en dus ook weer terug... 

Maar prachtig weer dus, met een stevig windje erbij, zeker in de loop van de middag. Maar 20 graden was het zeker. We wandelden vandaag met 12 personen, geen groepsfoto gemaakt, toch nog vergeten...

Start was bij restaurant de Stripe, heerlijke koffie terwijl we zaten te wachten op de chauffeurs die de auto's naar het eindpunt brachten. Meestal nemen we zelf koffie mee en doen we een staand bakje, maar dit was wel erg lekker! 





Wandelend op de komoot app met de route ging het ontspannen richting Duurswouder heide




Hier en daar flinke plassen maar dat zijn we deze winter wel gewend. Niet zo groot als de vorige keer in de Bakkeveenster duinen! En voor de natuur is dit geweldig, dus wel klagen niet. 

Prachtig poserende kudde heideschapen met ram:



 

 

Langs het prachtige kerkje lopend zagen we een vriendelijke man met kruiwagen. Ik zocht oogcontact en dat werkte, hij had de sleutel van de kerk en het huisje wat tegenwoordig dienst doet als consistorie. En we mochten dus wel even binnen kijken! Wat een leuke bonus op deze wandeling! 









hier kun je wel een boek over schrijven, 4 overleden kinderen uit één gezin. Op de achtergrond op deze foto de grafstenen van de ouders. namens de kinderen staat daarop, ze kregen dus gelukkig ook kinderen die wel bleven leven... Onze gids wist het verhaal hierachter ook niet.




Wat leuk om deze kerk een keer van binnen te bekijken! Zo vaak al langs gelopen!

Op naar Wijnjewoude. De route loopt ten zuiden van het dorp langs en buigt dan naar het zuiden af richting Moskou en Petersburg. De kerk waar ik contact mee had staat aan de doorgaande weg van het dorp, even een omweg dus... Maar ook dit was de moeite waard en wat een gastvrijheid! Dank ds.Engelsman en beheerder waar ik de naam van kwijt ben, zo ontzettend leuk en wat ook weer een mooi verhaal. De kerk is van 1908, dus heel wat anders dan de twaalfde eeuw van de andere kerk, maar toch. 








De prachtige avondmaalstafel en doopvont met houtsnijwerk is gemaakt door dhr. Piek uit Beetsterzwaag, eind zestiger jaren. Een aantal van de wandelaars kenden hem wel. 

En door! terug naar de route, naar Moskou en Petersburg via een stukje bos. Op zoek naar een bankje voor toch nog een pauze maakten we een DBO-tje zoals Nina dat zo mooi noemde: een Doelloos Blokje Om. 

We passeren Moskou en Petersburg, En daarna de snelweg. Dan is het nog een stukje doorbuffelen tot we bij ons eindpunt zijn: camping de Oude Trambrug. Daar staan de auto's en gaan we volgende keer weer starten voor de volgende etappe. De eigenaresse van de camping beloofd ons 2 kannen koffie, helemaal mooi! www.oudetrambrug.nl 











Geen opmerkingen:

Een reactie posten