maandag 5 augustus 2019

Groot Frieslandpad: Waskemeer - Ellebogen

Zaterdag 3 augustus 2019
Waskemeer - de Ellebogen, tussen Haulerwijk en Een
13 kilometer





Omdat ik vanmiddag om 14.00 uur nog naar een rondleiding over de begraafplaats in ons dorp wil (is elk jaar één keer en elke keer is er iets waardoor ik er niet naar toe kan, maar wel interessant om een keer te doen!) niet een te lange afstand. In één keer naar Norg is ons zo wie zo te ver en nu kunnen we het mooi in tweeën knippen.
Met lijn 84 is het prima te doen, uursdienst. Op zondag is het een belbus verbinding, dat is nooit zo handig, vandaar dat we op zaterdag willen wandelen. En het is mooi wandelweer, niet te warm, droog.
Een paar weken geleden wandelden we met vrienden tot Waskemeer. Nu parkeren we de auto bij tuincentrum Wesstra in Haulerwijk, lopen we naar de bushalte, nemen de bus naar halte Waskemeer vanwaar het nog een stukje lopen is naar het begin van de route. Zonder dat ik er erg in heb kiest Reinier de snelste optie, maar dat is niet de route! Jammer maar helaas, we zijn al te ver op pad wanneer ik het doorheb. Qua kilometers maakt het niets uit, maar volgens mij was het landschappelijk mooier, maar goed, we komen op de route. Een leuk stuk door het Haulerveld en het Blauwe bos. Grappig, we komen vaak bij de Duurswouder heide maar waren hier nog nooit geweest hoewel we al jaren in en bij Drachten wonen. Verrassend. Stukjes gaan over het fietspad, maar we volgen ook veel ruiterpad / wandelpad. Het stuk door het groengebied van Haulerwijk is ook leuk. Aan het einde mist een markering, bij de voetbalvelden van Haulerwijkse boys. Even het boekje erbij en dan zien we al waar het mis ging.
En dan zijn we al weer bijna bij de auto. Leuke route, smaakt weer naar meer!

Haulerveld


heel veel mais!

beeld hoe het vroeger was

huisje van vorige foto staat aan deze vaart, vlak voor het tuincentrum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten